Tilgjengeligheten gjør Oppdal til Midt-Norges mest populære vinterdestinasjon. Her finner både barnefamilier, eventyrere og livsnytere passende utfordringer, i preparerte bakker, herlig nysnø eller milevis med langrennsspor.

Når vinteren overlapper våren, kan du gå på ski den ene dagen, og ta en sykkeltur den neste. Sommer og høst byr fjellene på et variert stinett, og med fiskestanga i sekken får du et godt grunnlag for gode historier.

Stemning på Stølen

Tre kilometer nord for Oppdal sentrum finner du Stølen. Med enkel adkomst og fine barnebakker er Stølen særlig populært for barnefamilier. Her finner du fjellheis, barneheis og to T-heiser, med tilknytning til resten av alpinanlegget på Oppdal. Stølen har ukjente muligheter for løssnøkjøring i kupert skogsterreng. Et stort pluss er at alpinanlegget holder åpent stort sett uansett vær. Ellers har Stølen et svært godt aktivitetstilbud for store og små – uansett årstid – hvor både den rutinerte og mer uerfarne kan få testet seg.

Beliggenhet

Stølen ligger 118 km sørvest for Trondheim, og 3,5 kilometer nord for Oppdal sentrum. Her har du umiddelbar tilgang til både alpinanlegg og langrennsløyper, og kort vei til øvrig naturterreng. Mulighetene for varierte opplevelser utendørs er nærmest ubegrenset, enten du ønsker organiserte forhold eller å utforske naturen på egen hånd.

Oppdalsfjella strekker seg mot både Dovrefjell og Trollheimen, over et stort og lett tilgjengelig område, hvor et aktivt jordbrukssamfunn går hånd i hånd med hytte- og fritidslivet. Oppdal sentrum byr på alt du trenger av handel og uteliv, og er enkelt å nå med sin beliggenhet ved både E6 og jernbane.